Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pizza z salami i papryką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
salami , plastry 150 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
papryczka zielona z puszki 4 sztuk
pomidory w kawałkach 400 gramów
cebula 2 sztuk
żółty ser tarty 150 gramów
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z olejem i solą dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.
Oczyszczoną cebulę pokroić w talarki, a oczyszczoną paprykę w paseczki. Pomidory przyprawić solą, pieprzem i ziołami.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną okrągłą formę i po nakłuwać widelcem. Na cieście ułożyć pomidory, plastry cebuli, salami, paprykę, posypać serem, oprószyć solą i pieprzem. Piec 20 minut w 250 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER