Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Pizza z pieczrkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
pieczarki 500 gramów
olej 4 łyżek stołowych
pomidory w kawałkach z puszki 400 gramów
żółty tarty ser 100 gramów
tymianek 1 łyżek deserowych
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z olejem (4 łyżki) i solą ( o,5 łyżeczki) dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.
oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć. Pomidory przyprawić solą, pieprzem i ziołami.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną, okrągłą formę i po nakłuwać widelcem. Ułożyć pomidory i pieczarki, posypać serem. Piec 20 minut w 250 stopniach. Podawać posypana tymiankiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER