Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Pizza ziemniaczana z salami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
mąka 100 gramów
żółtka 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
pomidory w kawałkach z puszki 200 gramów
salami, plastry 50 gramów
oregano 1 łyżek deserowych
oliwki czarne 10 sztuk
kapary 4 łyżek stołowych
mozzarella 300 gramów
bazylia listki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Ciasto: ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i jeszcze gorące przepuścić przez praskę. Zagnieść z żółtkiem, mąką i olejem (3 łyżki), doprawić pieprzem, solą i startą gałką muszkatołową.
Pomidory razem z sosem chwilę pogotować, doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojone oliwki.
Z ciasta uformować 4 małe placki, ułożyć je na wysmarowanej olejem blasze i posypanej oregano blasze. Na każdym placku położyć masę z pomidorów, plasterki salami, kapary i pokrojona w kostkę mozzarellę. Piec 25 minut w 250 stopniach. Przed podaniem przybrać listkami bazylii.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER