Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Pizza z sardynkami i krewetkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
sardynki w oleju, puszka 2 sztuk
krewetki w naturalnej zalewie 1 sztuk
serca karczochów w naturalnej zalewie 1 sztuk
cukinia w naruralnej zalewie 1 sztuk
koncentrat pomodorowy 2 łyżek stołowych
żółty ser tarty 50 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z olejem i solą dodawać do maki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość rozwałkować na placek i wyłożyć nim posmarowana olejem okrągłą formę, nakłuć gęsto widelcem. Wierzch posmarować zalewą z karczochów wymieszaną z koncentratem, obłożyć sardynkami wyjętymi z puszki, plastrami cukinii, krewetkami i karczochami. Posypać serem. Oprószyć solą i pieprzem. Piec 25 minut w 250 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER