Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Pizza z pieczarkami i oliwkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
pieczarki 200 gramów
salami, plastry 250 gramów
ser mozzarella, plasry 150 gramów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
rozmary suszony według uznania
czarne oliwki 50 gramów
olej 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z olejem i solą dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość, rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną olejem formę, nakłuć gęsto widelcem. Wierzch posmarować koncentratem pomidorowym. Obłożyć plastrami salami, oczyszczonymi i pokrojonymi w plasterki pieczarkami, plastrami sera i oliwkami. Oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Skropić olejem. Piec 20 minut w 250 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER