Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Duszony kurczak z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z kurczaka 4 sztuk
pieczarki 250 gramów
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bulion grzybowy z kostki 0,5 szklanek
śmietana 0,5 szklanek
ogórki sałatkowe 200 gramów
koperek posiekany 2 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz mielony według uznania

Wykonanie:

Umyte, osaczone mięso pokroić w paseczki, a oczyszczone pieczarki pokroić w ćwiartki. Oczyszczoną cebulę pokroić w słupki. Rozgrzać na patelni masło i podsmażyć mięso, pieczarki , cebulę. Mieszając doprawić solą i pieprzem.
Sos: rozprowadzić ze śmietaną bulion i zagotować.
Ogórki obrać, przekroić na pół, wyciąć pestki i zetrzeć na grubej tarce. Oprószyć solą i zostawić na 5 minut. Dodać do sosu ogórki, koperek i podgrzewać, doprawić musztardą, solą i pieprzem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER