Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Żeberka z pieczrkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 600 gramów
cebula 1 sztuk
pieczarki 150 gramów
pomidory z puszki 200 gramów
margaruna 1 łyżek stołowych
rosół z kostki 0,75 szklanek
liść laurowy 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
ziele angielskie 3 sztuk
sól według uznania
pieprz mielony według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Umyte, osaczone żeberka pokroić na 8 kawałków, nie usuwając kostek. Każdy kawałek oprószyć sola, pieprzem i mąką. Podsmażyć z obu stron na tłuszczu, wyjąć.
Na tym samum tłuszczu podsmażyć cebulę, włożyć do mięsa i zalać rosołem. Dodać liść laurowy i ziele angielskie, dusić ok. 40 minut.
Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, a pomidory w kostkę i dodać do żeberek na 10 minut przed końcem duszenia.
Żeberka podawać z ziemniakami lub kładzionymi kluseczkami i surówką z kiszonej kapusty.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER