Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kanapki karnawałowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 40
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
chleb pszenny 1 sztuk
chleb razowy 1 sztuk
masło 1 kostek
żółty ser 100 gramów
jajka ugotowane 3 sztuk
papryki kolorowe 3 sztuk
pomidory 3 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
rzodkiewki, pęczek 1 sztuk
szynka 200 gramów
salami 100 gramów
kabanosy 200 gramów
serek Brie 1 sztuk
sałata 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
majonez według uznania
keczup według uznania

Wykonanie:

Wszystkie warzywa umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Obrane jajka też pokroić w plasterki. Wędlinę i chleby kroimy na plastry tak jak pozostałe produkty. Każdy kawałek chleba ( kanapki mogą być trójkątne, kwadratowe lub okrągłe) smarujemy masłem, kładziemy na posmarowaną kromkę listek sałaty, a pozostałe produkty wg uznania, solimy, pieprzymy i dekorujemy majonezem lub keczupem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER