Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Kompot z suszu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śliwki suszone 200 gramów
morele suszone 100 gramów
jabłka suszone 100 gramów
figi suszone 100 gramów
gruszki suszone 50 gramów
cytryna 1 sztuk
kora cynamonu 0,5 sztuk
goździki 5 sztuk
miód gryczany według uznania

Wykonanie:

Owoce suszone opłukać, zalać przegotowaną wodą i odstawić na 3,5 godziny. Do napęczniałych owoców dodać cienko obraną skórkę z cytryny, kawałek kory cynamonu oraz goździki.
Kompot gotować na małym ogniu ok. 20 minut, uważając aby owoce się nie rozpadły. Przestudzić i doprawić do smaku sokiem wyciśniętym z cytryny i miodem. Dobrze schłodzić, apotem wlać do szklanej salaterki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Autor: wieslawal64

Data: 2008-12-06

Wygląda apetycznie. :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER