Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Deser ananasowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
twaróg tłusty 300 gramów
cukier 6 łyżek stołowych
sok pomarańczowy 5 łyżek stołowych
ananas świeży 1 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanek
wiórki czekoladowe według uznania
rodzynki według uznania

Wykonanie:

Twaróg zmiksować, dodać sok pomarańczowy, 2 łyżki cukru i wymieszać. Ananas obrać ze skóry i pokroić w plastry. Schłodzoną śmietanę ubić z pozostałym cukrem. Plastry ananasa ułożyć na talerzykach deserowych, wyłożyć na nie masę twarogową i bitą śmietanę. Porcje deseru posypać wiórkami czekoladowymi i rodzynkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER