Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Śledzie z majonezem i keczupem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
matiasy 4 sztuk
majonez 5 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
keczup 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
maggi 1 łyżek deserowych
mleko 0,5 litrów
cytryna 1 sztuk
cukier według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Osączyć i pokroić w dzwonka. Ułożyć na półmisku, skropić sokiem z cytryny i posypać szczyptą cukru.
Majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą, keczupem, dodać maggi, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Sosem oblać śledzie i wstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem przybrać plasterkami cytryny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Madzia

Data: 2009-12-18

Znam te śledzie! Przepis był ponad 10 lat temu w "Claudii" - od tamtej pory robię je z mamą co roku na BN. Są przepyszne! :D

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER