Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Golonka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 150 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
piwo 0,5 szklanek
smalec 3 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
włoszczyzna bez kapusty 500 gramów
golonki 4 sztuk
bulion warzywny 3 kostek

Wykonanie:

Oczyszczone warzywa pokroić w słupki.Golonki zrumienić na smalcu, posmarować koncentratem i skropić piwem, podsmażyć i przełożyć do garnka. dodać kostki bulionowe, warzywa i przyprawy. Zalać gorącą wodą, tak aby całość była przykryta. Dusić ok. 2 godziny, do miękkości.
Podawać z kwaszoną kapustą lub sałatką ziemniaczaną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER