Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Wieprzowina z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bulion grzybowy 1 kostek
wieprzowina 400 gramów
marchewka 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
kapusta 200 gramów
śmietana 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
natka piepruszki posiekana 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Pokrojoną w kostkę wieprzowinę i oczyszczoną oraz pokrojoną w plasterki marchewkę smażyć na oleju 5 minut. Bulion grzybowy przeżądzony wg przepisy na opakowaniu i poszatkowaną kapustę oraz pokrojone w grube plastry pieczarki dodać do mięsa i doprawić pieprzem, zagotować. Posypać natką i podawać z ziemniakami puree.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: monpol6

Data: 2009-04-30

Pycha musi być!!!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER