Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Leczo II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sos neapolitański 2 sztuk
filet z kurczaka 500 gramów
papryka kolorowa 750 gramów
cebula 4 sztuk
parówki 4 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
papryka ostra mielona według uznania

Wykonanie:

Filet z kurczaka pokroić w paski i smażyć na oleju 10 minut. Oczyszczone papryki, cebule i parówki pokroić i połączyć z mięsem, dusić 15 minut. Wsypać sos i dodać 1 litr gorącej wody. Doprawić do smaku papryką ostrą i zagotować. Podawać z pszennym pieczywem lub ryżem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER