Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Pizza z wołowiną i warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mieszanka do wypieku pizzy Belbake 1 sztuk
wołowina 200 gramów
ser mozzarela Lovilio 250 gramów
papryka żółta 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa z oliwek terra di Bari według uznania
natka piepruszki posiekana według uznania
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
sos pomidorowy według uznania

Wykonanie:

Umytą i oczyszczoną paprykę pokroić w paski. Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać. Umytą i osączoną wołowinę pokroić w kostkę.na patelni rozgrzać oliwę podsmażyć cebulę, czosnek i mięso. kiedy wołowina zbrązowieje dodać paprykę, wymieszać, przyprawić całość do smaku solą oraz pieprzem i dusić przez kilka minut.
Ciasto przygotować wg przepisu na opakowaniu mieszanki do wypieku i wyłożyć nim dno formy, posmarować sosem pomidorowym, na wierzchu rozłożyć przygotowany farsz i posypać rozdrobnionym serem mozzarella. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni C przez ok. 20 minut, a bezpośrednio przed podaniem posypać natką pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER