Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Spaghetti tricolore z czosnkiem i oliwą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron spaghetti tricolore Combino 200 gramów
oliwa z dodatkiem oregano Luccese 50 mililitrów
czosnek 2 ząbki
bazylia posiekana według uznania
natka pietruszki posiekana według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki, lekko posolić.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek, odsączyć i przełożyć do dużej miski. do makaronu wlać pozostałą oliwę, dodać czosnek, posiekane zioła, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać i podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER