Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Gulasz jesienny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bulion grzybowy 1 kostek
wieprzowina 400 gramów
marchewka 1 sztuk
pieczrki 200 gramów
kapusta 200 gramów
śmietana 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
0lej 2 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Wieprzowinę pokroić w kostkę. Oczyszczoną marchewkę pokroić w plasterki. mięso i marchew smażyć na oleju 5 minut. Pieczarki pokroić w grube plastry a kapustę poszatkować. Bulion grzybowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki, kapustę i bulion grzybowy dodać do mięsa, doprawić pieprzem i dusić ok. 30 minut. Mąkę połączyć ze śmietaną i dodać do potrawy, zagotować i posypać natką pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER