Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Grzyby smażone

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby 750 gramów
smalec 100 gramów
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Grzyby oczyścić umyć i osuszyć, w przypadku borowików przeznaczyć do smażenia same kapelusze, przekrawając większe na połówki (poziomo).
Rozgrzać smalec i smażyć, a gdy się zarumienią odwrócić.
Dodać masło, przykryć patelnię i smażyć na wolnym ogniu.
Oprószyć solą i pieprzem. Włożyć na ogrzany półmisek, ozdobić listkami pietruszki, jarmużu, bądź sałatą.
Podawać z pieczywem lub jako dodatek do dania głównego.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER