Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Grzyby marynowane I

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
liść laurowy 12 sztuk
goździk 2 sztuk
sól 3 łyżek deserowych
cukier 2 łyżek stołowych
woda 5 szklanek
ocet 1 szklanek
grzyby leśne 2,5 kilogramów
iele angielskie według uznania
pieprz czarny 10 sztuk

Wykonanie:

Umyte i dokładnie oczyszczone grzyby wrzucić na osolony wrzątek i gotować na wolnym ogniu bez przykrycia około 15 minut.
Następnie grzyby odcedzić.
Do każdego słoika wrzucić przyprawy i napełnić ciepłymi grzybami do 0,6 wysokości naczynia.
Marynatą gotującą się, zapełnić słoik.
Należy pamiętać aby każdy słoik dobrze zamknąć i postawić do góry dnem.
Wystudzić słoiki i wynieść do piwnicy.

Uwagi:

Wyjdzie z tego 6 słoików o pojemności 0,35l.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER