Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Kotlety schabowe z farszem serowo -ziołowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
schab 800 gramów
pieprz według uznania
cytryna 0,5 sztuk
rokpol 200 gramów
cebula szrlotka 1 sztuk
rozmaryn 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Mięso, umyć, osączyć i pokroić w poprzek włókien na kotlety. W każdym kotlecie ostrym nożem zrobić głęboką kieszeń. Kotlety w środku i na zewnątrz oprószyć pieprzem i skropić sokiem cytrynowym. Odstawić pod przykryciem do lodówki na 30 minut. Rokpol rozgnieść widelcem, dodać cebulę i czosnek drobno posiekać, posiekaną zieleninę i wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić kieszenie w kotletach i spiąć wykałaczkami lub zaszyć bawełnianą nicią kuchenną. Kotlety obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron. Posolić, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem kilka minut, aż ser w środku się roztopi, a mięso będzie miękkie. Kotlety ułożyć na talerzach, usunąć wykałaczki lub nici. Podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER