Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kisiel cytrynowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sok cytrynowy 0.5 szklanek
woda 2 szklanek
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Mąkę ziemniaczana rozrobić w odrobinie zimnej wody, sok zagotować razem z wodą i cukrem. Wrzący płyn zdjąć z ognia, stale mieszając wlać rozrobioną z wodą mąkę i dogotować na maleńkim ogniu około 4 minut. Rozlać do salaterek przelanych zimną wodą, ostudzić. Można podawać z bitą śmietaną.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER