Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Placki ziemniaczane z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 1 kilogramów
czosnek 2 sztuk
jajko 1 sztuk
mąka pszenna 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieczarka 30 dekagramów
cebula 2 sztuk
pieprz według uznania

Wykonanie:

Przygotować nadzienie: pieczarki oczyścić, dokładnie umyć, drobno pokroić. Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, udusić do miękkości, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotować standardową masę ziemniaczaną, dodając zamiast cebuli roztarte ząbki czosnku. Na patelni rozgrzać olej sojowy, smażyć placki wielkości patelni, nakładać farsz i składać na pół.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Lusia

Data: 2009-04-13

Robiłam,są pyszne,polecam!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER