Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Ciasto z pianą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 3,5 szklanek
cukier 0,75 szklanek
żółtka 5 sztuk
margaryna 1,5 sztuk
kakao 3 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
dżem 1 szklanek
białka 5 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka ziemniaczana 3 łyżek deserowych

Wykonanie:

Z mąki, cukru, żółtek, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. Jedną wylepić dno średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Do drugiej dodać kakao i razem z trzecią (jasną) częścią schłodzić w zamrażalniku. Na cieście w tortownicy rozsmarować dżem, zetrzeć na niego ciemne ciasto. Rozłożyć na nim pianę ubitą z cukrem i z mąką ziemniaczaną. na wierzch zetrzeć jasne ciasto. Piec w 190 stopniach, na złoty kolor, ok.45 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Lusia

Data: 2009-04-14

W czasie ubijania piany można dodać dowolny kisiel - zabarwi piankę i ciasto będzie bardziej kolorowe.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER