Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Pieczona dynia z nadzieniem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
dynia 1 sztuk
ryż ciemny 25 dekagramów
cebula 2 sztuk
cukinia 1 sztuk
pomidor 5 sztuk
czosnek 2 ząbki
szczypiorek 1 pęczek
orzechy włoskie 0.5 szklanek
papryka czerwona według uznania
pieprz ziołowy według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Dynię umyć, odkroić wierzchnią część, tak jakby przykrywkę. Wyjąć ze środka dyni nasiona i włókniste wnętrze. Natrzeć dynię od środka przyprawami i solą. Ugotować ryż na sypko. Cebulę, czosnek i cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę. Obrać ze skórki pomidory i również pokroić w ćwiartki. Ugotowany ryż wymieszać z przygotowanymi warzywami, posiekanym drobno szczypiorkiem, orzechami i przyprawami, jeśli farsz jest zbyt suchy, to dolać wody. Włożyć do środka dyni. Przykryć "pokrywką" i piec w gorącym piekarniku około 45 minut.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER