Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Spaghetti

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron 500 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa z oliwek według uznania
parmezan 100 gramów
świeże pomidory 0,5 kilogramów
bazylia świeża 4 listków
sól według uznania
kapary 100 gramów

Wykonanie:

Pomidorki należy wyparzyć we wrzątku, tak aby z łatwością odeszła od nich skórka, pomidory najlepsze będą gruntowe w podłużnych owocach zwane we Włoszech jako San Marzano, są soczyste i nie mają dużo pestek nasiennych.Na oliwie z oliwek zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pomidorki i bazylię, przyprawić solą. Na koniec dodać kapary. Następnie makaron ugotować na ząb, wyjąć i dobrze odsączyć. Wymieszać z sosem. Podawać posypany parmezanem

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-30

bardzo klasyczne, bardzo dobre

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER