Użytkowników online: 20
kulinaria
« Powrót  

Mrożony deser czekoladowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
słodka śmietana 380 gramów
kawa zmielona 2 łyżek stołowych
czekolada gorzka 30 gramów
cukier puder 30 gramów
serek mascarpone 250 gramów

Wykonanie:

Połączyć trzy składniki; kawę, mascarpone z cukrem, dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, (bez grudek) Czekoladę gorzką, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, około 5 łyżek odłożyć na później.Resztę czekolady połączyć z 5 łyżkami śmietanki i wymieszać z masą serową. Pozostałą śmietanę ubić na sztywno.Najpierw dodać 1 łyżkę masy serowej pomieszać a następnie połączyć w zupełności z masę ze śmietanką. Wstawić do zamrażalnika na 2,5 - 3,5 godziny, nie za długo trzymać w zamrażalce gdyż może stracić swoją konsystencję. Dekorować bitą śmietaną i startą czekoladą.

Uwagi:

Podawać tuż po przyrządzeniu.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER