Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pizza z krewtkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
proszek do pieczenia 1 sztuk
pieczarki 100 gramów
krewetki 150 gramów
jajka 4 sztuk
ser gouda 150 gramów
mleko 0,5 szklanek
oliwa według uznania
oregano według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
wywar z warzyw według uznania

Wykonanie:

Mąkę wyrobić z 4 żółtkami oleju, szczyptą soli, proszkiem( proszek do pieczenia powinien być niesłodzony) i odrobiną ciepłej wody(wody tyle by łatwo było wyrobić ciasto)Z wyrobionego ciasta zrobić kulkę, przykryć czystą lnianą ściereczką i pozostawić na 30 minut w chłodne miejsce. Pieczarki wymyć i obrać pokroić w paseczki, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach a krewetki zgotować w wywarze warzywnym. Jajka ubić z mlekiem,solą i pieprzem. Niską foremkę natłuścić , wsypać lekko mąkę i wyłożyć ciastem, formując troszkę wyżej brzegi. Posypać pieczarkami i serem, zalać masą jajeczną, posypać oregano i na wierzch dodać kilka wiórków masła oraz krewetki. Piec około 30 minut w gorącym piekarniku około 180 stopni C.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: ona

Data: 2009-02-15

pizza lipa

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER