Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Krokiety z włoszczyzny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
włoszczyzna z rosołu 1 porcja
bułka tarta 2 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
żółty ser 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka słodka według uznania
majeranek według uznania
tłuszcz według uznania

Wykonanie:

Włoszczyznę można posiekać albo zmiksować razem z jajkiem, bułkę tartą, serem i przyprawami. Z pozostałej masy formować krokiety grubości około 3 cm i długości 10 cm, zawijać je w naleśnikach swojej roboty bądź kupionymi naleśnikami typu tortilla. Obtaczać gotowe już naleśniki z farszem w jajku i bułce tartej, zapiekać je na rozgrzanym oleju tak długo aż się nie zarumienią ( pieczemy je na małym ogniu)

Uwagi:

Podawać można z marchewką i groszkiem lub sosami i surówkami.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER