Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki na piwie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
jaja 4 sztuk
piwo 1,75 szklanek
sól według uznania
cukier według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Mąkę przesiać, wsypać do dzbanka, dodać żółtka wymieszać z piwem , posolić i ubić trzepaczką. Oddzielnie ubić sztywną pianę z białek(pod koniec wsypać 1 łyżeczkę cukru) i dodać do ciasta. Smażyć naleśniki, wylewając łyżką wazową porcje ciasta na rozgrzaną patelnię wysmarowaną tłuszczem. Gotowe układać jeden na drugim na desce. Następnie smarować wybranym nadzieniem.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: JADZIA

Data: 2011-06-25

BARDZO DOBRE! POLECAM.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER