Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Leniwe pierogi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
twaróg 500 gramów
ugotowane ziemniaki 250 gramów
jajko 2 sztuk
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
mąka pszenna 7 łyżek stołowych
sól według uznania
bułka tarta według uznania
masło 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Ser i ziemniaki przepuścić przez praskę do puree i dodać jajka oraz oba rodzaje mąki. Ciasto wyrobić drewnianą łyżką. Uformować z tego wałek o średnicy 2-3 cm można się przy tym pobawić i tępym końcem noża odcisnąć paski lub kratkę. A potem kroić wałek na skośne romby, które należy wkładać do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną i są gotowe, wyjmować je łyżką cedzakową, a na półmisku polać masłem z bułeczką.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: armando

Data: 2009-02-10

próbowałem polecam smaczne;-))

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER