Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pierogi z twarogiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
twarożek 500 gramów
żółtko 2 sztuk
białko 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka 300 gramów
jajko 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Przesianą mąkę połączyć z jajkiem,masłem, solą i szklanką ciepłej wody, wyrobić gładkie ciasto powinno ono być gładkie i lśniące również niezbyt twarde. Twaróg przetrzeć przez sito lub zmielić w maszynce, wymieszać z jajkiem i zdecydować: czy pierogi mają być na słodko czy na słono. Jeśli na słono, doprawiamy tylko szczyptą soli i pieprzu, jeśli na słodko dodajemy tylko szczyptę soli a poza tym cukier i cukier waniliowy. Pierogi nadziewamy farszem. Gotujemy we wrzątku z solą, dopuki nie wypłyną na wierzch.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: lala

Data: 2010-09-23

moze być jak tos lubi

Autor: USA

Data: 2010-06-04

świetny przepis pozdrawiam!!! :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER