Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Żeberka wieprzowe w zalewie orientalnej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 240 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 1 kilogramów
olej 0.5 szklanek
sos sojowy 0.5 szklanek
wiśniówka 5 łyżek stołowych
sok z cytryny 1/3 szklanek
czosnek 2 ząbki
cukier 2 łyżek deserowych
sól 0.5 łyżek deserowych
imbir 0.5 łyżek deserowych

Wykonanie:

Z sosu sojowego, oleju, wiśniówki, soku z cytryny, czosnku, cukru, soli i imbiru przygotować zalewę. Żeberka opłukać, osuszyć i podzielić na małe porcje. Włożyć do marynaty na 3 godziny i odstawić w chłodne miejsce. Piec na grillu.

Autor: justynaf7

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER