Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Żeberka wieprzowe w miodowej marynacie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 240 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 1 kilogramów
olej 3 łyżek stołowych
płynny miód 2 łyżek stołowych
mielona papryka 1 łyżek deserowych
przyprawa curry 0,5 łyżek deserowych
płynna przyprawa do zup 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Z oleju, płynnego miodu, mielonej papryki, curry i przyprawy do zup przygotować marynatę. Żeberka opłukać, osuszyć i podzielić na małe porcje. Włożyć do marynaty i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Piec na grillu 30 minut.

Autor: justynaf7

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER