Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Krem makowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śmietana kremówka 1 szklanek
żółtko 2 sztuk
cukier puder 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy według uznania
mak 1 szklanek
żelatyna 2 łyżek deserowych
bakalie 2 szklanek
czekolada 1 sztuk
kruche ciasteczka według uznania

Wykonanie:

Potrawę zaczynamy od utarcia cukru z żółtkami na kogel-mogel. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym na koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę utarte żółtko i mak. Dodane składniki delikatnie mieszamy i równo wymieszana masę rozkładamy do pucharków. Naczynia z masa układamy w chłodnym miejscu na kilka godzin. Gdy deser jest gotowy posypujemy go sporą ilością bakalii i czekoladą wcześniej startą. Na koniec dekorujemy wszystko kruchymi ciasteczkami.

Autor: kizuh

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER