Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Leczo z tofu z glonem hiziki lub arame

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
tofu 1 kostek
cebula 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
papryka żółta 2 sztuk
glon 2 łyżek deserowych
pomidor 3 sztuk
kabaczek 0.25 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka według uznania
tymianek według uznania

Wykonanie:

Glony namoczyć na 10 minut. Tofu odsączyć i pokroić w kostkę. Warzywa umyć i pokroić. Cebulę podsmażyć, dodać warzywa i dusić parę minut. Po czym włożyć tofu, obrane pomidory i przeciśnięty czosnek. Dusić jeszcze 10 minut. Doprawić sosem sojowym i przyprawami.

Uwagi:

Zamiast kabaczka można użyć dynię.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER