Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Leczo z cukini i tofu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mostek z żeberkami 1 kostek
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pomidor 2 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
zioła 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
tofu 50 gramów

Wykonanie:

Oczyścić i umyć warzywa: papryki, cukinię, cebulę, pomidory. Papryki pokroić w kilku centymetrowe paseczki, cukinię w kostkę, cebulę posiekać, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę, a następnie dodawać papryki i cukinie. Smażyć około 3 minuty. Dodać pół szklanki wody i pomidory, przykryć pokrywką lub przełożyć do rondelka z pokrywką i dusić przez około 15 minut. Pod koniec duszenia, na 2 minuty, dodać pokrojony w kostkę tofu i przyprawy. Gorące leczo wyłożyć na półmisek. Można podawać z ciemnym ryżem, pieczonymi kartofelkami lub ciemnym makaronem, posypane obficie posiekanym szczypiorem.

Uwagi:

Zioła: tymianek, oregano, bazylia


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER