Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Placek cebulowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 25 dekagramów
masło 10 dekagramów
mleko 0.5 szklanek
sól według uznania
cebula 1 kilogramów
słonina 15 dekagramów
żółtko 2 sztuk
musztarda 1 łyżek deserowych
śmietana 0.5 szklanek

Wykonanie:

Słoninę drobno pokroić, usmażyć, wyjąć skwarki na talerzyk. Na tłuszczu ze smażenia udusić drobno pokrojoną cebulę ,przyprawić solą i pieprzem. Zagnieść ciasto-na stolnicę nasypać mąki,dodać masło,żółtka,mleko,dobrze wyrobić.Okrągłą formę do pieczenia wysmarować masłem,wysypać tartą bułką. Ciasto rozwałkować na wielkość formy i wykleić nim blachę. Wyłożyć na ciasto usmażoną cebulę.Wymieszać śmietanę z musztardą, przyprawić solą i pieprzem,zalać wszystko i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut.

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER