Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Leczo z cukini i grzybów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
borowik 8 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
pomidor 2 sztuk
zioła 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Oczyścić i umyć grzyby oraz warzywa: paprykę, cukinię, cebulę, pomidory. Papryki pokroić w kilku centymetrowe paseczki, cukinię w kostkę, cebulę posiekać, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Grzyby pokroić w kostkę i ugotować 15-20 minut w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę, a następnie dodać paprykę i cukinię. Smażyć około 5-7 minut. Następnie dodać pół szklanki wody, pokrojone i obrane ze skórki pomidory, przykryć pokrywką lub też całość przełożyć do rondelka z pokrywką i dusić przez około 10-15 minut. Pod koniec duszenia dodać ugotowane grzyby i przyprawy. Gorące leczo wyłożyć na półmisek. Można podawać z ciemnym ryżem, pieczonymi kartofelkami lub ciemnym makaronem posypane obficie posiekanym szczypiorem lub natką z pietruszki.

Uwagi:

Zioła: tymianek, oregano, bazylia, sól i pieprz


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER