Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Omlet

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
mleko 3 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
szynka 50 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Starannie oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. W drugiej misce rozmieszać żółtka z zimnym mlekiem oraz odrobiną soli i pieprzu. Trochę ubitej piany delikatnie wymieszać z żółtkami. Masło rozgrzać na patelni, na rozgrzane wylać masę jajeczną i smażyć z obydwu stron,aż będzie rumiany. Pokrojoną w kostkę szynkę lekko podsmażyć, ułożyć na połowie omletu. Zgiąć go uważając, aby się nie złamał. Omlet można też nadziewać różnymi farszami,np.serem, dżemem, owocami.

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER