Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Makaron z makiem i miodem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
miód 0.5 szklanek
śmietana słodka 0.5 szklanek
mleko 0.5 szklanek
mak 4 łyżek stołowych
makaron 0.5 kilogramów

Wykonanie:

Mak sparzyć, aż ostygnie, odcedzić, zmielić dwukrotnie. Ugotować makaron, odcedzić. Miód, śmietankę i mleko wlać do rondla, dodać mak, gotować przez 5 minut. Dodać makaron, dokładnie wymieszać.

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER