Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Jabłkowe naleśniki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłko 3 sztuk
jajko 3 sztuk
mąka 6 łyżek stołowych
śmietana kwaśna 0.5 szklanek
woda 0.5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
przecier z borówek 4 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Przygotować ciasto naleśnikowe.Jajka wbić do miseczki,roztrzepać widelcem.Wsypać do wysokiego naczynia mąkę,cukier oraz szczyptę soli,dodać jajka,wlać kwaśną śmietanę i wodę.Wszystko ucierać na gładką,rzadką masę,tak aby lała się z łyżki.Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne,pokroić na plasterki,lekko oprószyć cynamonem.Na patelni mocno rozgrzać łyżkę oleju.Wrzucić kilka plasterków jabłek,zalać je cienko ciastem naleśnikowym.Zmniejszyć ogień,smażyć z obydwu stron na złoto-brązowy kolor.Ciasto wlewać na patelnię powoli,aby równomiernie pokryło jabłka.Ułożyć na talerzu,pośrodku krążków jabłek kłaść po łyżeczce borówek,można je też posypać cukrem pudrem.

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

super danie

Autor: karotka

Data: 2009-04-22

dobre

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER