Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Jajka nadziewane grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko na twardo 3 sztuk
grzyb 1 szklanek
cebula 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
śmietana kwaśna 0.65 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
musztarda 0.5 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
koperek według uznania

Wykonanie:

Ugotowane jajka na twardo obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka. Cebulę obrać posiekać razem z grzybami i podsmażyć na rozgrzanym oleju, następnie dodać śmietanę (2 łyżki), przyprawić solą i pieprzem, wymieszać,ostudzić. Napełnić masą połówki jajek. Przygotować sos:
żółtka utrzeć z musztardą, dodać śmietanę (0.5 szklanki), odrobinę soku z cytryny lub octu winnego, przyprawić solą i pieprzem. Jajka ułożyć na półmisku, polać sosem i posypać koperkiem.

Uwagi:

ugotowane świeże grzyby, sok z cytryny lub ocet winny

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER