Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Nadziewane jajka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ogórek kwaszony 1.5 łyżek stołowych
twaróg 3 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
ocet winny 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
majonez 0.25 szklanek
koperek 2 łyżek deserowych
rzodkiewki 4 sztuk
natka pietruszki według uznania
jajko na twardo 6 sztuk
olej 0.25 szklanek

Wykonanie:

żółtka wybrać z jajek, przetrzeć przez sito, wymieszać z ogórkiem kwaszonym i twarożkiem, dodać musztardę, olej, ocet winny i utrzeć na pulchną masę. Masą nadziać białka, następnie połówki połączyć razem i postawić w chłodne miejsce. Wymieszać majonez z koperkiem. Ułożyć jajka na półmisku, polać majonezem, przybrać rzodkiewkami i natką pietruszki.

Uwagi:

drobno posiekany ogórek kwaszony, posiekany koperek

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER