Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Jajka w sosie beszamelowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 8 sztuk
cebula 0.5 sztuk
tłuszcz 5 dekagramów
śmietana 0.5 szklanek
sos beszamelowy 1.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo ,włożyć na chwilę do zimnej wody, następnie obrać ze skorupek i pokrajać w cienkie plasterki. Obraną cebulę opłukać pokrajać w cienkie talarki i zrumienić na tłuszczu na złoty kolor, dodać śmietanę i wymieszać z beszamelem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać pokrajane jajka, wymieszać,podgrzać.

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER