Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kotleciki z jajek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 2 sztuk
bułka tarta 6 łyżek stołowych
jajko na twardo 6 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
śmietana według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
tłuszcz według uznania

Wykonanie:

Drobniutko posiekaną cebulę podsmażyć lekko na 3 łyżkach mocno rozgrzanego oleju. Jajka posiekać, dodać cebulę, tartą bułkę, surowe jajka, doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt sucha, dodać śmietanę. Dobrze wyrobić ręką, formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce i obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Ciopcik

Data: 2009-04-19

fajny przepis, musze wypróbowac

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER