Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Placki ziemniaczane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 30
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
vegeta według uznania
czosnek 2 ząbki
mleko 0.25 szklanek
mąka 0.5 szklanek
jajka 1 sztuk
ziemniak 500 gramów
olej według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, dodać jajko, mąkę, mleko, rozdrobniony czosnek i dobrze łyżką połączyć, doprawiając przyprawą warzywną, mielonym pieprzem i ewentualnie solą. Na rozgrzaną patelnię kłaść łyżką masę ziemniaczaną, formując zgrabne placki. Smażyć na rumiano z obu stron, na małym ogniu.

Uwagi:

Ziemniaki można przepuścić przez sokowirówkę i potem wszystko połączyć (zamiast trzeć na tarce).

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER