Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Makowiec z bezą kokosową

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
margaryna 0.5 kostek
smalec 2 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
cukier 0.5 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
sól według uznania
żółtko 4 sztuk
mak 1 sztuk
białko 4 sztuk
wiórki kokosowe 150 gramów

Wykonanie:

Na stolnicy z podanych składników wyrobić kruche ciasto i wyłożyć nim dno dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia(mąka, margaryna, smalec, śmietana, cukier, cukier waniliowy, szczypta soli, żółtka). Masę makowa wymieszać w miseczce i rozłożyć równomiernie na cieście.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z wiórkami i rozłożyć na maku. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER