Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kasztany pieczone

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kasztany jadalne 0.5 kilogramów
sól według uznania

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzać do temperatury 25O ° C. Kasztany umyć, osuszyć, naciąć i wyłożyć na blachę. Umieścić w piekarniku i piec około 30-45 minut, aż zaczną pachnieć. Kasztany upieczone powinny być miękkie w środku przy nakłuciu. Wyjąć z piekarnika i obrać.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: magda

Data: 2011-10-30

ja pieke w 210C. 20 minut i nie obieram, ale nacinam. wychodza idealne.

Autor: CElka

Data: 2011-01-27

Nie obieram kasztanów - tylko nakłuwam...

Autor: EvaSK

Data: 2011-01-07

Moze zapomnialas je obrac, a po obraniu nakluc widelcem?

Autor: Marija

Data: 2011-01-01

Jadłam pieczone na ulicy - pycha.2 dni temu kupilam surowe i dziś upiekłam. A raczej spaprałam. Wrzuciłam do brytfanki i przykryte wstawiłam do piekarnika 250 stopni.Tak strzelały że spadła pokrywa, opaprały mi piekarnik papkąkasztanową , przy wyjmowaniu jeden wystrzelił i opaćkał ściane ,a z talerzyka następny też sam wystrzelił i opryskał pół kuchni.Została mi połowa z porcji , kuchnia do zmywania i musiałam je rozgniatać dziadkiem do orzechów. W środku było purre a nie cały owoc.Resztę kupionych kasztanów wyrzuciłam i nigdy więcej nie będę sama próbowała coś z nimi robić.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER