Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kasztanki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka razowa 30 dekagramów
słód jęczmienny 1 łyżek stołowych
margaryna bezmleczna 1 łyżek stołowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
woda 100 mililitrów
sól według uznania

Wykonanie:

Kasztany obrać ze skórki i gotować około 1/2 godziny na małym ogniu, dodać słód i gotować jeszcze 15 minut. Następnie pozostawić do ostygnięcia, odcedzić, połączyć z migdałami i zmiksować. W międzyczasie wyrobić ciasto, po czym wszystkie składniki połączyć i wstawić do lodówki na 1,5 godziny. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy smażyć ciasto w formie małych, cienkich naleśników, które następnie napełnić nadzieniem i zawinąć w rożek

Uwagi:

Można użyć zwykłą mąkę.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER