Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kapusta z pieczarkami lub świeżymi grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta biała 60 dekagramów
pieczarka 30 dekagramów
cebula 1 sztuk
pieprz ziarnisty 3 sztuk
olej sojowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Kapustę oczyścić, umyć, poszatkować. Pieczarki lub świeże grzyby oczyścić, dokładnie umyć, pokroić w cienkie talarki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę. Warzywa wymieszać razem, dodać pieprz, podlać 1/2 szklanki wrzącej wody, udusić do miękkości, dodając sól po 10 minutach gotowania. Do gotowej potrawy dodać olej.

Uwagi:

Można użyć kapustę włoską, a zamiast pieczarek świeże grzyby.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER